Sezon grillowy i ogniskowy w toku.
I w związku z tym wstyd nie napisać o kociołku tworzonym
przez mojego brata i bratową. Nazwa pochodzi od nazwy ulicy na której on się
pyrkocze, czyli w spokoju gotuje. Generalnie przyrządzany jest w stylu aga aga,
czyli składniki na oko i tyle ile potrzeba.
Nie mam talentu do opisywania, a mój mąż się ostatnio pod
tym względem opierdziela, ale spróbuję.
No dobra, nie opierdziela się tylko nie ma czasu: praca,
studia, spełnianie zachcianek żony (czyli moich)…
Bratowo moja, Aniu, popraw mnie jak coś źle opisałam J
Na początek w kociołku topimy smalec (można użyć oleju) i wrzucamy mięso a
następnie cebulę. Gdy cebula się zeszkli dodajemy czosnek. Dolewany czerwone
wino. Mieszany, bo całość się musi popyrkotać żeby alkohol odparował. Następnie
dodajemy paprykę ( my dodajemy zazwyczaj ostrą z ogródka, ale można zwykłą), cukinię pokrojoną w kawałeczki
i pomidory. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Można dodać też inne
przyprawy, wedle swojego smaku.
Przepis prosty a wychodzi cudo J
Titanium - Tattoo Designs - Tits, Gowns & More
OdpowiedzUsuńThese are the titanium tent stakes best tattoos titanium engine block in the world for women who titanium alloy nier replicant have been titanium tv apk inspired microtouch titanium by our signature style tattoos. Tits, Gowns & More.